O nama

Mi smo kreativna ekipa iz Dječjeg kreativnog centra DOKKICA iz Osijeka koja je odlučila djeci ponuditi edukativno-zabavni videosadržaj s temama održivog razvoja.

Budući da je održivi razvoj vrlo širok pojam i još prilično nepoznat mnogima, a svakako podrazumijeva sve najvažnije sastavnice života koje društvo čine održivim, odlučili smo temi održivog razvoja pristupiti na kreativan, zabavan, djeci prilagođen način. 

Dječji kreativni centar DOKKICA nevladina je udruga koja djeluje od 2011. godine, a jedno od temeljnih područja njezina djelovanja jest odgoj i obrazovanje. Od samog početka djelovanja brojnim aktivnostima i projektima u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja nastojali smo poticati i promicati kreativnost uvažavajući društvene vrijednosti, poput poštivanja različitosti, tolerancije, nenasilne komunikacije, čitanja, kvalitetnog provođenja slobodnog vremena, zdravih životnih navika, društvenog aktivizma, održivog razvoja.

Produkcijom videosadržaja bavimo se dugi niz godina, a značajniji su projekti dječja odgojno-obrazovna emisija Radoznalica koju smo snimali 2014. i 2015. godine u partnerstvu s Televizijom Slavonije i Baranje te emisija Reporteri boljeg društva koja se bavila građanskim odgojem. 


DOKKICA je dobitnica pet javnih priznanja:

2021. Nagrada za promicanje prava djeteta u 2021. godini Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike

2020. Priznanje Hrvatskoga centra za dramski odgoj za kontinuirani rad na razvijanju dramskog i scenskog stvaralaštva djece i mladeži u lokalnoj zajednici te posebno za pokretanje i održavanje Festivala učeničkih igrokaza POZOR! Plivamo sceni

2016. Volonterska nagrada za primjer dobre prakse uključivanja volontera

2016. Nagrada Zaklade Slagalica za najpoticajniju građansku akciju 2015. godine

2015. Pečat Grada Osijeka za osobit doprinos i kreativnost u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja

Više o DOKKICI na www.dokkica.hr.