Dokkica i Arena centar

DOKKICA i Arena Centar u promociji prirode i zdravog okoliša

Dječji kreativni centar DOKKICA i Arena Centar ostvarili su suradnju na projektu Ambasadori prirode u Arena Centru, u sklopu kojega je 17. studenog u Arena Centru održano edukativno-zabavno događanje za više od 100 učenika iz OŠ Voltino i OŠ Ivanja Reka PŠ Resnik.

Suradnja se temelji na projektu DOKKICE Junaci prirode, u koji je bilo uključeno 70-ak učitelja iz cijele Hrvatske, a provodio se s ciljem promocije vrijednosti održivog razvoja i ljubavi prema prirodi i okolišu. Projektom je kreiran edukativno-zabavani Youtube serijal s 15 kratkih epizoda u kojima tri prijatelja Pero, Vlatko i Šumski odnosno Knez od Zelenoga Gaja vode djecu u razne avanture temeljene na vrijednostima održivog razvoja.

Učenici su 17. studenog imali priliku sudjelovati u različitim edukativno-zabavniom aktivnostima tijekom dvosatnog programa pod vodstvom Ines Novak, predsjednice DOKKICE, Ane Škaro, učiteljice i dramske pedagoginje te članice predsjedništva Hrvatskog centra za dramski odgoj i Tonija Leakovića, akademskog glumca u liku prijatelja Junaka prirode.

U želji za promicanjem vrijednosti prirode i okoliša i povezivanja škola sa zajednicom DOKKICA i Arena Centar odlučili su učenicima dodijeliti vrijedan status Ambasadora prirode u okviru kojega su dobili zadatak istražiti svojstva 5 biljaka i kreirati edukativne materijale o njima. Tako je svako razredno odjeljenje “posvojilo” svoju biljku među kojim su Tulipanovac, Kineska ruža, Japanski javor, Vrtni hibiskus i Divlja jabuka, koje inače krase mali park smješten na ulazu Arena Centra.

Edukativni materijali koje će kreirati Ambasadori prirode bit će korišteni za promotivno-edukativne aktivnosti Arena Centra. U dvorani CineStara učenici su nakon dramskih igara i interaktivne edukacije o biljkama, pogledali i posljednju u nizu od 15 epizoda Junaka prirode, a najavljena je i daljnja suradnja u snimanju novih epizoda upravo u suradnji s Arena Centrom i školama.

U događanju su sudjelovali učenici 2. a, 3. a, 3. b i 3. c razred OŠ Voltino s učiteljicama Leom Kalazić, Ivonom Pierobon Šikman, Ivanom Matešić, Nevenkom Dimač, Marinom Milković, Majom Poljski, Antonijom Marton i knjižničarkom Ksenijom Stojanovski, te učenici 1. a OŠ Ivanja Reka PŠ Resnik s učiteljicama Lucijanom Antunović i Doroteom Solenički.

Zahvaljujemo Arena Centru – glavnom sponzoru projekta Ambasadori prirode u Arena Centru.